Mad og Sundhed

Velduftende toast og panini med profesionelle klemgrill

Hvem vil ikke gerne have en velduftende toast eller panini? Eller bare varmet et brød hurtigt? Det kan de fleste mennesker nok nikke ja til. Efter den italienske bølge rullede ind over os i 80’erne, er den italienske mad blevet en lige så stor del af vores kultur som hakkebøf og flæskesteg. I starten af trenden blev panini og toast lavet i ovn, men siden da er der sket meget på markedet. Derfor har mange caféer, restauranter og grillbarer også en grill toastergrill toastergrill toaster eller en klemgrill til at stå i køkkenet.

De forskellige varianter inden for grill toastere og klemgrill giver mange muligheder i dit køkken, for paninien og toasten er i dag en selvfølge, hvis man spiser ude. Også de store professionelle køkkener bruger grill toastere og klemgrill.

Maskinerne kan varme og stege det meste. Lige fra diverse brød og fisk, til en bøf eller steak. Der findes flere forskellig slags toastere og klem grill, som i sidste ende kan spare en masse tid i køkkenet. Alle har dog det til fælles, at de er lette at betjene og rengøre.

Det enkle ved klemgrillen er, at nogle maskiner kan stege og varme på begge sider. Andre har kun én stegeflade, men til gengæld får toasten eller paninien det rette flade look. Grillerne findes i flere størrelser, og nogle af maskinerne er dobbelte, så der kan laves flere måltider af gangen. På den måde spares der masser af tid for køkkenpersonalet, og i sidste ende betyder det, at gæsten får sin mad hurtigere.
Toasterne og grillerne kan indstilles efter den ønskede temperatur. Det er nemt og enkelt. Brugsanvisning medfølger.

Det er kun fantasien, der sætter grænser for, hvad grill toasterne og klemgrillen kan bruges til. Men mangler man inspiration, så kan den næste ferietur gå til Italien, hvor italienerne helt sikker ved, hvordan en klemgrill skal bruges.