Hus og have

Nyd og værdsæt livets små gaver

Det lyder næsten ulideligt banalt, men livet er det der udspiller sig lige foran næsen på os, hele tiden. Hver dag. Vi kan ikke udleve vores fulde potentiale, før vi har lært at leve i nuet. Vores evne til at nyde øjeblikket, og ikke mindst vores evne til at fylde det rigtige i hverdagen, er derfor helt afgørende for vores lykke. Det handler om at se det gode, i det gode, for at få det maksimale ud af livet. Når vi evner det, skaber vi en forhøjet og intensiveret glæde, som sættes direkte ind på vores lykkekonto. De mennesker, som er gode til at fange nuets glæder, er mindre udsatte for stress, depression, skam og skyldfølelse ? og frem for alt, mere lykkelige!

Der er altså gode grunde til at vi skal nyde og værdsætte flere af livets små gaver. Men ofte er vores tanker alle mulige andre steder end lige der, hvor livet foregår. Vi bruger for meget tid på at bekymre os om fortiden og planlægge fremtiden. Hvorfor var mine forældre ikke mere til stede, da jeg var barn? Skulle jeg havde valgt en anden uddannelse? Får jeg nogensinde en kæreste? Når jeg at blive klar til oplægget på fredag?

Det der sker lige nu og her foran os har vi derfor ikke tid til ? lige nu. Vi udsætter vores tilstedeværelse i nuet til i morgen, hvor der er bedre tid. Vi kan godt selv høre det, ikke?