Hobby og Dyr

Happy new year!

Nytår er en tid, hvor folk over hele verden fejrer det nye år med fyrværkeri, fester og andre festligheder. Det er en tid til at reflektere over det forgangne år og sætte sig mål for det kommende år. Nytårsforsætter er populære på dette tidspunkt, da folk beslutter sig for at ændre deres liv til det bedre. Mange kulturer har deres egne traditioner i forbindelse med nytår, f.eks. at spise bestemte fødevarer eller bære særligt tøj.

Danskerne fejrer nytårsaften med et særligt måltid, champagne og sang. Mange mennesker bliver oppe til midnat for at se fyrværkeriet. Nogle danskere deltager også i gudstjenester nytårsaften.

Hvordan holder danskere nytår?

Danskerne fejrer nytår med en særlig middag kaldet nytårsaften. Måltidet består normalt af stegt svinekød, rødkål og kartofler. Efter middagen går folk ofte ud til fester eller ser på fyrværkeri. Nogle mennesker bliver oppe hele natten for at se solopgangen på nytårsdag.

Hvad er fyrværkeri?

Fyrværkeri er en slags ternet papir, der brænder kraftigt, når det udsættes for åben ild. Fyrværkeri blev først brugt i det gamle Kina omkring 200 f.Kr. under religiøse fester. Kineserne brugte grønne bambuspinde, som de tændte ild til og derefter kastede op i luften, hvilket gav et højt brag. I det 8. århundrede bragte araberne krudtet til Kina, hvor det blev brugt til at lave fyrværkeri, som oprindeligt blot var små stykker papir, der var rullet sammen og fyldt med krudt.

Fyrværkeri blev mere og mere populært i Europa i slutningen af middelalderen og blev brugt til en række forskellige lejligheder, herunder bryllupper, fødsler, kroninger og endda begravelser.

Mangler du fyrværkeri til din næste fest, så kig gerne her: krudtteltet.